Vilket läger passar dig bäst...
Du kan ta med egen häst på ridläger
Allround, hopp eller dressyrläger
Vi har allroundläger, hoppläger och dressyrläger. 

Vår målsättning är att ge dig bra utbildning oavsett om du är kille eller tjej från 12 år upp till 21 år. 

Eftersom vi har en egen tävlingserfarenhet högt upp i klasserna och vet vad som krävs för att nå långt så använder vi oss av den kunskapen på våra läger. Oavsett om du vill bli en bättre ryttare eller bli bäst så är grunderna de samma.
På alla våra läger jobbar vi med ryttarens grunder både praktiskt i ridningen men även mentalt. God hästhållning och att veta hur hästen verkligen fungerar och inlärning av hästar är de andra delarna vi jobbar med. 
Allt arbete med hästar bygger på lust, hästen jobbar bättre för oss om den vill jobba för oss. Vi lär oss också snabbare om det är kul även när det är jobbigt. 

Allroundläger 
är för dig som vill både träna hoppning och dressyr men där också uteritter är viktiga. 
På detta läger får du närapå dagligen välja inriktning då du kvällen innan skriver upp dig på valalternativen. Det här brukar vara riktigt uppskattat.
Om du vet med dig att du tycker det är lite för jobbigt att träna stenhårt även när det är lite varmt och svettigt så är det här lägret bäst eftersom valmöjligheterna till uteritter är flera. Du rider alltid två pass om dagen, 1 timme   /pass utom om du väljer att rida långritt då slås båda passen i hop till ett lång pass, det brukar bli 2 timmar på hästrygg. 


Är det ditt första läger eller har du aldrig varit på läger hos oss innan är det här ett bra "första läger" då du verkligen får prova på mycket. 

Hoppning / dressyrläger
är för dig som vill träna mera intensivt och som redan har kommit längre i din ridning, ex. tävlar. 
Första dagen väljer du inriktning, hoppning eller dressyr. Därefter tränar dressyrgruppen för sig och hoppgruppen för sig.

Hoppgruppen rider ett pass markarbete och ett hoppass om dagen eller rider ut eller om vi bedömer att du klarar av det tränar på några hinder i terrängen. Det är alltså inte hoppning varje pass utan det finns hoppfriadagar.
Var beredd på mycket sits och följsamhetsträning, en duktig hoppryttare som vill bli som Malin Baryard måste ha fin följsamhet! Kontrollövningar först över låga hinder sedan över lite högre är andra viktiga saker. Vi har en kul hinderpark med många olika sorters hinder så som vattenmatta, murar, plank, vågplank, grindar, "svarta prasslet", "silvertaggen" är några av hindren som går att variera i oändlighet.
Vi anpassar passen efter eleverna, man skall i slutet av veckan känna sig säker, stärkt och med gott självförtoende. 

Dressyrgruppen är inriktat på dressyr, ett pass dressyr på banan om dagen, sitsträning, klättra men även cavaletti är sådant vi sysslar med. Självklart rider vi också ut och hoppar lite men allt med betoning på dressyr.  Var beredd på mycket träna, träna och traggla. Sitsträning, grundridning, övergångar och lära sig känna var man har hästen och hur man skall påverka sig själv för att få hästen dit man vill och i den form man vill. Mest ut av lägret får du om du har tävlat lite, minst LB dressyr.

Egen häst på ridläger
Vi rekomenderar att du tar med dig din häst om du har en egen häst hemma. Det brukar vara mycket lärorikt både för ryttare och häst! Egen häst kan du självklart ta med på alla läger, vi står då för stallplatsen till din häst förutsatt att du har din häst på ridpassen. Kom ihåg att din häst måste vara försäkrad och vaccinerad och självklart frisk och komma från ett stall där även de andra hästarna är friska och inte bär på något smittsamt, det här är extra viktigt eftersom din häst bor på vårt stuteri under lägerveckan. Alla hästar bor i box hos oss. Under din lägervistelse har du tillgång till rasthage som du kan släppa din häst i några timmar dagligen.

De flesta tar med sig allt sitt foder för att slippa onödiga foderbyten. Skulle du behöva ensilage så får du gärna köpa det av oss men tänk på att vi har höga proteinvärden i vårt grovfoder., Kraftfoder och mineraler behöver du ta med dig. 
Hästarna har spån eller halm i sina boxar beroende på årstid, om det är viktigt för dig att veta vilket ring gärna innan och fråga.

Är det något du undrar över så bara ring!
0733-921270.