Om gården
Anläggningen

Till vår nya anläggning flyttade vi sommaren 2004, stallarna och lägerdelen blev färdigställd sommaren 2005. 

Anläggningen består av lägerbyn med 4 småstugor samt lägerhuset med fem sovrum. Stallar uppdelade på stostall, hingststall, två gäststallar och lösdriften. Sedan finns det ridhus, ridbana och vallarna som vi använder till ridning och så självklart "ladugården" där vi har kök, matsal, soffhörnan, duschar och toaletter. 

Som elev på ridlägrena sover du i 4-bäddsstuga eller i lägerhuset där vi har fem rum med 4 bäddar i varje.  Lägerhuset ligger vid småstugorna ovanför dammen med utsikt över betena. 
I lägerbyn finns också "Fia's Kiosk", där kan du handla godis, glass, chips och annat onyttigt!


"Ladugården" som är en fd ladugård tömdes helt och håller på djur och inredning, allt bygdes om, målades och inreddes under vintern 2005. I dag finns det plats i matsalen för 40 personer. I "ladugården" finns också teorihörna, fyra duschar och toaletter. Mini bibliotek med hästtidningar, böcker och spel. Soffhörna med TV och dvd finns också här inne. 


På gården finns stostallet, gäststallarna, hingststallet samt lösdriften, totalt får 40 hästar plats i våra rymliga boxar. Ridhuset som ligger aldeles nedanför stallarna har en ridyta på 42x23m. Ridbanan som blev färdig 2006 har en ridyta på 22x65m och underlaget är designat av samma ledande ridbaneproffs som gjort manegeunderlaget.

Förutom skön lantmiljö och underbar terräng har vi galoppslinga runt vallen samt några hinder i terrängen. Till havet har vi 2 km. 

På gården bor också Maria med familj, lägerpersonalen samt Kennel Tanspots hundar och givetvis alla söta får och lamm.

Under vinterhalvåret används "Ladugården" och ridhuset även till andra aktiviteter så som kurser, möten, träningar både med häst och utan men också kennelträffar, hundutställningar och hundkurser. Det finns gott om vallar att vara på för ex. spårträning eller om man heldre vill köra det i skogen har vi även lite skog att erbjuda där vi kört en del sökträning.
Är du intresserad av att hyra in dig så hör av dig till Maria för mera information.Vy ner mellan kontor och hingststall
Flygfoto på gården, ridhuset längst till vänster
Del av matsalen
Gården i höstmörker
Grillplatsen utanför ladugården
Hingststallet
Ridhuset sett från terränghagen
Stostallet sett från gäststallet
Några av småstugorna
Stostallet
Läger o stuterihästarnas priser
Gäststallet till vänster, stostallet till höger och ridhuset längst ner