Våra ridlägerhästar 


Sammy 
är en Tysk Ridponny med en mycket intressant härstamning som är "tjock" av presterande tävlingsponnyer, 
han är e: Zandheuvel´s Sunny Boy, u: Galant. Sammy är 1,45 m hög, brun, vallack och född 1996.
Sammy
Sammy är mycket trevlig att hantera, en pigg och glad ponny. Han är känslig i ridningen och inte lämplig som en första ponny eller "skogsmulleponny" men mycket lämplig som första tävlingsponny. Han har tävlat en hel del i både hoppning och dressyr. Sammy är lätt att både lasta, sko m.m.
Sammy lämpar sig också för ridskola med mera tävlingssatsning och lite duktigare ryttare.

Dancerman 
är en Tysk Ridponny med en guldkantad stam, han är e: Golden Dancer ue: Derbino. Pappa Golden Dancer har tävlat dressyr EM med flera segrar. Dancerman är född 2000 och 140 cm hög. Han är utbildad LA dressyr och LB hoppning. Dancerman älskar att hoppa trots sina superba gångarter. Dancerman är fux med bläs.
Dancerman är en känslig ponny och passar inte alla ryttare, han kräver att ryttaren har koll på sits och balans samt på de så viktiga halvhalterna. Vi hopps hitta en tävlingssatsande ponnydressyrryttare till honom. Han går hela skritt och travprogrammet ur FEI ponnydressyr-klasserna med mycket lätt för skolorna. Han är fortfarande "storgaloperad" och behöver jobbas i hop lite mera där för att helt komma till sin rätt. Övergångarna skritt/trav är en dröm att se. Dancerman kan mycket väl tänkas vara till salu om rätt ryttare hittas. Vår förhoppning är att få se Dancerman i SM sammanhang där han hör hemma.
Som extra plus, så hoppar Dancerman gärna och riktigt bra, så endast dressyr skulle helt klart göra livet trist för honom!Miramar MW 
Född: 2005 och är en svensk ridponny e: Feno-Me u: elitstoet Mahrdorf Melody. Miramar MW, 146 cm hög brunt sto. Miramar MW har gått i avel ett år och sedan varit med som skolhäst på våra ridläger. Miramar MW är en känslig och vänlig ridponny som har mycket bra gångarter och hoppar trevligt. Hon trivs bäst med välbalanserade ryttare som har god ordning på sina händer. Miramar MW är inte den "springiga" typen av ponny utan blir hon osäker på en obalanserad ryttare så går hon långsammare.
William
Född: 1993, e: Al Capone, u: Filur. 1,27m hög, gulblack, vallack.
Utbildad till LA dressyr och hoppning. Super häftig och snäll. Kan flera fina trix och hoppar underbart. William är en perfekt ponny för dig som skall börja tävla och vill ha en pålitlig kompis.


Wolke
Född: 1995, korsningsponny, e: Bonjack ox, u: Belamy, 1,40 m hög, skimmel, sto. Utbildad LA hoppning och dressyr. Trivs med mjuk och van ryttare både i stall och under ridning.
Wolke har de senaste åren tävlats en hel del i både dressyr och hoppning. Hon har flera placeringar tom till LA dressyr. Wolke är lätt att åka med och uppför sig som en prinsessa i nya miljöer.

Don´t Worryson
Född 1999, tysk ridponny. e: FS Don´t Worry eu: Dressman I. Brun, 154 cm hög. Utbildad LA dressyr och LB hoppning. Världens stjärna men som alla andra hästar så vill han bli väl riden med en ryttare i god balans. En riktig läromästare som lär sin ryttare vitsen med halvhalterna, DW har lätt för att jobba i god form och har en egen fin balans. DW har mycket taktmässiga grundgångarter och inte så konstigt pappa är inte någon mindre än FS Don't Worry som tävlar bland stora hästar i GP dressyr, trots att han är en Tysk Ridponny!
DW hoppas även gärna. Snäll och gosig i stallet. Vill gärna ha en tävlingsryttare då han uppskattar tävlingar, åka transport och visa upp sig!Curry
Född: 1995, 1,40m hög, skäck, vallack. Utbildad till LB-LA dressyr, Msv B hoppning. Korsningsponny utan känd stam. Han är en härlig grabb som tävlats mycket av våra elever, framför allt i hoppning upp till LA. Curry är vad man gör honom till, en super känslig och pigg. Men du måste ju också ha lite kläm på ridningen. Han gör inte allt arbete gratis men han belönar en rikligt när man gör som skall. Så det vore en underdrivt att inte kalla honom toppen läroponny!
Han har varit en klippa i vår ridskola och lärt många nybörjare rida för att sedan nästa lektion gå med i tävlinsgruppen och dagen efter tävla.
Curry vill stå i lugnt stall med fasta stallrutiner. Han är inte längre förtjust i stort stojigt ridskolestall däremot älskar han ridläger och sin lägerelev!


Sandressa
Är en tysk ridponny, född 2002, hon är utbildad till LB-LA i hoppning och dressyr. Sandressa är en dam som vill ha en ryttare som rider henne mjukt och fint med god balans då hon är en av de mera känsliga sorterna. I stallet vill hon ha ordning och reda, hon är omtyckt av de flesta men som sagt hon är mycket tysk i sitt sätt, det är odning och reda som gäller annars blir hon osäker. Bäst trivs Sandressa i mindre stall med fasta rutiner.

Eydu--Me, 

Mozzarella MW, 

Ganja MW, 

Duchesse, 

Gin Noir MW 

Fansipan MW 

Roccamdour MW

Grattis MW

Nota Bene

Hannover MW


 "avelsston".


Här är några av våra hästar som du kommer att träffa när du kommer på läger! 
De flesta av våra lägerhästar hyrs ut under vinterhalvåret, är du intresserad läs mera på "Uthyres".